Liczba odwiedzin |
309585 |
Kierownik Działu | +48 52 32 56 601 |
Dział | +48 52 32 56 602 |
Kuchnia | +48 52 32 56 754 |
Bufet | +48 52 32 56 775 |
Dział Żywienia Kujawsko-Pomorskiego Centrum Pulmonologii w Bydgoszczy przygotowuje posiłki
dla pacjentów i personelu Szpitala; od marca 2014 roku prowadzi bufet.
Nowocześnie wyposażona kuchnia zapewnia przygotowanie wysokiej jakości posiłków, a profesjonalny
system transportu gwarantuje, że serwowane naszym pacjentom potrawy są zawsze estetycznie podane,
mają właściwą temperaturę i walory smakowe.
W Dziale Żywienia zatrudnione są dietetyczki, technicy technologii żywienia, kucharze i pomoce kuchenne.
Wszyscy pracownicy Działu Żywienia w codziennym działaniu starają się podnosić jakość swojej pracy,
aby prowadziła do dostarczenia usług na oczekiwanym przez naszych konsumentów poziomie.
Dział Żywienia przygotowując posiłki ściśle przestrzega wymagań sanitarno-higienicznych,
które zapewniają właściwe bezpieczeństwo i wysoką jakość zdrowotną wytwarzanych produktów zgodnie
z potrzebami prawidłowego żywienia chorych.
Motywuje pracowników do nieustannej aktywności na rzecz poprawy jakości i podnoszenia
kwalifikacji w zakresie żywienia.
Ciągle doskonali obsługę w celu dostosowania jej potrzeb i oczekiwań pacjentów i konsumentów stołówki.
Doskonali również jadłospisy i receptury.
Zapewnia pracownikom optymalne warunki pracy.
Dział Żywienia stosuje system HACCP w zakresie: Produkcja i dystrybucja posiłków.